Apartmani Zambarlin – Komiža, otok Vis

Naš mali blog

Zapažanja o Komiži i prirodi

Ponedjeljak
5. svibanj

Zazelenilo i procvalo oko kuće

Imaš komentar?


Četvrtak
27. ožujak

Radovi pri kraju, renoviramo Toninu

Imaš komentar?


Petak
13. travanj

Domaće mirisne naranče

Ima ih puno na našem otoku.  Dok ih ima u izobilju i ne marimo , a kad su pri kraju, e.. onda bi mi da ih je još.  Slatke i gorke, crvene i žute, mesnate i one pune soka al uvijek mirisne i lipe, domaće i neprskane.

Pa da ne bi ostalo sve na tome, bilo ih je, a sad ih više nema mi smo se potrudili i preradili ih da sačuvamo ove lipe mirise i okuse za ljeto i vrijeme kad ih više ne bude na stablima.

Ima tu marmelade, arancina, kandiranih………

Imaš komentar?


Utorak
13. ožujak

Šetnja kroz polje

Da vam pokažemo malo kako je lijepo proljeće na našem otoku. Dan je sve duži, sunce nas ugrijalo, sve se zeleni i šareni. Radovi u polju su u punom jeku, obrezuju se masline,  oru se vinogradi,  sadi se povrće i sve više boravi na zraku. Raskošno rascvjetana stabla badema oduzimaju dah svojom ljepotom.  Teško je u ovo proljetno vrijeme zadržati se u kući i odoljeti ovoj divoti koja nas okružuje.

Imaš komentar?


Petak
24. veljača

Lipa spiza za hladne dane

Proteklih su nas dana tmurno vrijeme, hladnoća, kiša i susnježica zatvorili u naše kuće. Zubato sunce samo bi se povremeno pokazalo ali nedovoljno za šetnje i kavicu na rivi. Da ispunimo svoje vrijeme pripremali smo domaće delicije, a usput i dokumentirali. Svašta tu ima rižota, fažola, brujeta, šalše, tople juhice, malo zdrave zelenjave, palente i domaćeg kruha samo fali čaša dobrog crnog vina koja nije uslikana ali virujte nam bila je i ona tu!

Imaš komentar?


Ponedjeljak
20. veljača

Maškare u Komiži

Jučer je u Komiži bilo živo na rivi. Školarci i vrtić priredili su nam veselo poslijepodne. Prekrasnih maškara je tu bilo, a vi sad pogledajte!

Imaš komentar?


Subota
11. veljača

Stigao snijeg i do nas

Nije baš do nas, ali blizu. Jučer je uz kišicu dolutala pokoja pahulja do Komiže. U mjestu se nije zadržao, ali na brdu Hum i Svetom Mihovilu ga ima sasvim dovoljno da  razveseli našu dicu – a ni nama nije mrsko. Evo nekoliko jutrošnjih fotografija uspavane, sunčane Komiže okružene snijegom!

Imaš komentar?


Subota
4. veljača

Druženje uz patchwork u Bašti

Da samo znate kako mi je žao što igla za šivanje, konac i ja baš nismo na ti. Nikad mi to nije išlo od ruke i nije mi ni bilo žao, ali nakon što sam u ova zadnja dva mjeseca u nekoliko navrata boravila u Bašti – trenutnom centru događanja u Komiži i te kako mi je žao. Svaki boravak u Bašti napuni me pozitivnom energijom. Uživam gledati naše komiške žene, cure i none  kako zajedno u smijehu i veselju,  kroje, slažu, inbazdavaju i šivaju prekrasne kreativne radove od krpica. Nakon održane radionice patchworka, završne izložbe i druženja, vridne naše nisu stale. I dalje su tu, zajedno  i nešto prelijepo pripremaju. Njih šesnaest polaznica izradile su svaka svoj šareni  kvadratić , koje su povezale u zajednički prekrivač. Prisustvovala sam kad se prekrivač po prvi put  okrenuo na pravu stranu i pokazao u punom sjaju. Oduševljenje je zavladalo, a i imalo je zašto.

Drage naše samo nastavite vaše druženje i kretivni rad, a ja ću vas i dalje iz prikrajka pratiti, diviti se, ponekad uslikati i uloviti trenutak da pokažemo kako u našoj lipoj Komiži nikad dosadno nije.

Imaš komentar?


Utorak
31. siječanj

Nova godina i Božić u dalekoj Australiji

Od posljednjeg objavljenog posta prošlo je više od misec dana, koje smo proveli u Australiji. Dugo smo planirali ovo putovanje i posjet obitelji, pa  obveze ovakve i onakve, pa škola , pa uvijek nešto … ali ovu godinu napokon ostvarili.

Sunce, ugodna toplina, velika i raznolika Australija, od pješćanih plaža, pustinje, zelenih šuma eukaliptusa, hridina, klokana, šarenih papiga i toplih i srdačnih ljudi .

Misec je prošao za čas i evo nas doma!

Donosimo vam nekoliko fotografija sa našeg puta.

Imaš komentar?


Nedjelja
18. prosinac

Da vas počastimo malo

A čime drugim nego domaćim cvitima, hruštulama i suhim smokvama u crnom vinu. Nema fešte, slavlja i veselja u našoj Komiži bez ovih delicija.

Mi preporučamo zaliti sa čašom dooobrog crnog vina ili malo prošeka i guštati!

E pa izvolite !

Imaš komentar?


Četvrtak
15. prosinac

Kalankoti - zaboravljeni brodovi djetinjstva

Neizmjerno mi je zadovoljstvo bilo promatrati ova zanesena dječja lica i vrijedne ruke.  Spojilo se  mlado i staro i uživali svi zajedno.  Tradicija nije zaboravljena, a brodići su prekrasni.  Ama baš nikome ništa nije bilo teško, ni starijima koji su prenosilili svoje znanje, ni djeci koja su širom otvorenih očiju upijala , slušala  i vrijedno izrađivala svoje prve kalankote.  Žamor, buka, ushićenje, radost i veselje ispunili su baštu u ovo predblagdansko uspavano zimsko vrijeme. Svaka čast na ovoj prelijepoj radionici i da bi ih bilo još!

Imaš komentar?


Utorak
25. listopad

Malo jesenjih slika iz Komiže

Lipa li je jesen na ovom otoku, pa kad je još lijepo vrijeme kao i dosad. Noćas nam je pala kiša , dugo očekivana i nakon dugo vremena, kažu i dalje će padati, ma neka pada baš smo je željni.

Evo malo sličica jesenjih plodova. Svašta tu ima. Grožđe je već obrano i prerađeno u dobru kapljicu, berba maslina je u tijeku, a šipci taman dozrili.

A mi i dalje uživamo u blagoj jeseni :)

Imaš komentar?© 2011 — 2024 Apartmani Zambarlin Komiža. Sva prava zadržana. Web dizajn i fotografija: Stjepan Tafra